Focus

blog_focus_feb21

Focus = scherp stellen, concentratie op één bepaald punt 🎯.

Je kunt je het plaatje daarbij indenken; steeds kleiner wordende rondjes met een pijl middenin, of met een horizontale en verticale lijn erdoor. In het midden van het kleinste rondje, waar het puntje van de pijl zit of waar de lijnen elkaar kruisen, is de focus. Je wijde blik wordt geleid naar een kleine haarscherpe kern.

Maar wat als het omgekeerde waar is? Als focus eigenlijk tot doel heeft om je blik naar buiten te leiden, net als een druppel die in water valt en steeds grotere kringen tot gevolg heeft? Dat het niet om de kern draait maar juist om de ringen eromheen die mogelijk worden?

Mijn goede voornemen dit jaar was en is om meer te focussen in mijn zakelijke activiteiten. Wat voor een enthousiaste generalist niet makkelijk is .
Want ondanks dat ik al langer weet waar ik energie van krijg en welke activiteiten eigenlijk hun einde hebben bereikt zijn er allerlei redenen om nog even door te gaan. Gehechtheid, trots, onzekerheid, maar ook binnendruppelende opbrengsten.

Maar ik ga het toch doen. Wat mij over de streep heeft getrokken zijn die uitbreidende kringen.
Dan stel ik me voor dat ik daarna kan groeien in datgene wat mij energie geeft en waar ik het meest mee van dienst kan zijn. En wie weet waarnaar ik dan meegenomen wordt!

 

photocredits: Trollinho

#focus #vertrouwen #creativiteit #businesscounselor #businescoach #ondernemen #strategie #systemischwerk #water #savvyndeep