Het al weten

blog_hetalweten_jan21

Soms krijg ik de reactie ‘maar dat wist ik eigenlijk al’. Prima! Dan zijn we op een dieper niveau gekomen. Zoals de cliënt die mij vroeg te helpen met de keuze tussen vier business opties.

Ze was met een fulltime baan gestopt waar ze zich vast voelde zitten, en wilde graag een eigen praktijk beginnen. Ze zou ook twee grote projecten kunnen helpen opzetten, en haar was een tijdelijke deeltijdfunctie op hetzelfde gebied aangeboden als haar vorige baan. Ze had al diverse voor- en nadeellijsten gemaakt, maar kwam er maar niet uit, ze was ook fysiek heel onrustig.
Ik vroeg haar wat er nog meer speelde.

Er bleek erg veel te zijn, voornamelijk op persoonlijk gebied. Toen ze alles visueel voor zich zag liggen (met grondankers), wat ze tot dan toe alleen in haar hoofd had, was dat erg confronterend.
Het duurde daarna even voordat alles ‘goed’ lag. Sommige elementen schoof ze meer bij elkaar, sommige kwamen dichter bij haar te liggen, verder weg, of meer voor haar uit. Op deze manier creëerde ze overzicht en een duidelijke priorisering. Zij stond ook steeds zekerder.

Ook de zakelijke kansen werden mee-ingedeeld; de twee business projecten lagen duidelijk wat verder weg, de tijdelijke deeltijdfunctie dichtbij, en de eigen praktijk had ze vooruit geschoven, naar de toekomst zoals bleek.

We hebben nog gechecked of zij inderdaad de tijdelijke deeltijdfunctie de beste optie vond op dit moment. Dat was zo, en eigenlijk ook logisch zei ze; door de zekerheid van de functie had ze tijd om op andere gebieden orde op zaken te stellen, er was meer financiële rust, en door de deeltijd en tijdelijkheid genoeg ruimte voor haar.
Zij had dat eigenlijk al geweten. Maar nu voelde ze het ook en kon ze actie nemen.
.
.
Business conversations zijn privacy respecterende (onderdelen van) gesprekken met en vragen van cliënten en andere contacten. Meer informatie over business counseling: savvyndeep.com/businesscounseling.
.
#businesscounseling #businesscounselor #businesscoach #ondernemen #vragen #systemischwerk #vrouwelijkeondernemers