me_aug22

About Me

Ik ben een enthousiaste generalist. Met meer dan 25 jaar ervaring in onder andere business development, marketing, pricing, het geven van training, consultancy, begeleiding, (web)design en systemisch werk. Voor grote bedrijven als Cap Gemini en Dell en de laatste jaren als zelfstandig trainer, systemisch business counselor en creatieve e-commerce ondernemer.

me_aug22

Mijn hoofdtaak is al een tijd om mijn gezin met vier kinderen in goede banen (proberen 😉) te leiden. Hetgeen meteen de reden was om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan; flexibiliteit is belangrijk voor mij. En hoewel ik het onderdeel zijn van een groot bedrijf altijd erg leuk vond, geniet ik nu ook van de zelfstandigheid en diversiteit van het ondernemerschap.

Naast het begeleiden van ondernemingen en professionals run ik twee e-commerce webshops, in samenwerking met internationale partners; de webshops Savvy 'n Deep (eerst onder de naam Gold Label Creation) en Coaching Tools Benelux.

Waarbij ik het meeste zelf doe of mezelf heb aangeleerd. In eerste instantie vanuit kostenoverwegingen, daarna steeds meer omdat ik graag in heel diverse onderwerpen duik en door mijn brede bedrijfseconomische achtergrond en ervaring al een goede basis had.

Activiteiten zoals het opzetten en aanpassen van een business model, strategie, internationale import en export, product- en diensten ontwikkeling, het geven van trainingen, consultancy en coaching, merkregistratie, ontwerpen en maken van logo's en websites/shops, fotograferen, marketing, communicatie, financiën, fulfilment en een goede structuur.

Kennis en ervaringen die ik graag deel met mijn cliënten.

De afgelopen zeven jaar is de systemische denkwijze van aanvulling steeds meer een basis geworden; het is een bijzondere en integere manier om oorzaken, verbanden en dynamieken helder te krijgen, en het grotere plaatje te zien.

De combinatie van praktische strategische en organisatorische kennis met de diepe systemische intelligentie levert behalve een mooie paradox, ook zeer interessante uitkomsten op. Vaak zijn de redenen voor het stellen van de vraag anders dan verwacht. Mijn doel is dan om niet de oppervlakkige antwoorden op te zoeken, maar met mijn klanten op een diep niveau in beweging te komen.

Mijn bedrijfseconomische achtergrond heb ik met veel plezier aangevuld met diverse certificaties en opleidingen, onder andere over strategie (Masterclass Business Model Canvas), bedrijfscultuur (practitioner Barrett Cultural Value tools), professionele ontwikkeling (practitioner Business Model You) en met veelzijdige en mooie tools en methoden zoals Lego Serious Play (gecertificeerd trainer & facilitator).

Op het vlak van systemisch werk heb ik het genoegen gehad workshops en trainingen te volgen van verschillende zeer ervaren systemische begeleiders en trainers. In het bijzonder de facilitator training Flowing with the Field van John Whittington en Michael Cahill van Coaching Constellations, de Masteropleiding Organisatieopstellingen van Barbara Hoogland en Marion Latour van het Bert Hellinger Instituut, de training Systemische Intelligentie bij Paul (Zonneveld) & Martin (Breed), en verschillende workshops, onder andere van Jan Jacob Stam en Albrecht Mahr.

Deze workshops en trainingen hebben mij ook persoonlijk veel gebracht. Wat ook weer professioneel belangrijk is; door mijn eigen patronen en dynamieken te leren kennen kan ik bewust en zo onbevangen mogelijk omgaan met vragen van anderen.

me_tuin_aug22

Core Values

Helderheid, Creativiteit, Integriteit & Humor

Mijn core values zijn de belangrijkste waarden waar ik professioneel voor sta.
Helderheid of duidelijkheid door te verbinden met je 'why' en je onderliggende waarden en dynamieken.
Creativiteit is belangrijk vanwege mijn behoefte om te creëren, maar ook om vragen op een originele manier te bekijken. Voor mij ligt dit dicht tegen intuïtie aan.
Integriteit is leidraad bij mijn keuzes en geeft betrouwbaarheid en zekerheid naar mijn klanten.
En last but certainly not least humor! Want zoals A.C. Clarke al zei; de beste manier om een probleem op te lossen is om de humor ervan te ontdekken 😉.

me_tuin_aug22
© website & webshop designed and created by Pascall de Groen